Dekan Yardımcıları

Yrd. Doç. Dr. Fatih Cemil ÖZBUĞDAY

Fatih Cemil Özbuğday (Konya, 1983) lisans eğitimini Başkent Üniversitesi İşletme bölümünde birincilikle tamamlamıştır. Lisans eğitiminin ardından Bilkent Üniversitesi’nden İktisat alanında Yüksek Lisans, Tilburg Üniversitesi’nden (Hollanda) Uluslararası Ekonomi ve Finans alanında Yüksek Lisans ve yine Tilburg Üniversitesi’nden İktisat alanında Yüksek Lisans dereceleri almıştır. 2009 ve 2013 yılları arasında doktora araştırmacısı olarak Tilburg Üniversitesi’nde bulunmuştur. 2013 yılı Mayıs ayından itibaren de Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nde Yardımcı Doçent olarak görevini sürdürmektedir. Dr. Özbuğday 2008 yılında Pricewaterhouse Coopers’ın Amsterdam şubesinde Ekonomi, Strateji ve Değerleme departmanında araştırmacı olarak çalışmıştır. 2011-2012 güz döneminde misafir araştırmacı olarak University of East Anglia (Birleşik Krallık) bünyesindeki Centre for Competition Policy kurumunda bulunmuştur. 2009 ve 2012 yılları arasında Tilburg Law and Economics Center kurumunun bir üyesi ve Hollanda Rekabet Kurumu Baş Ekonomisti’nin ofisinde araştırmacı olarak çalışmalarını sürdürmüştür. Dr. Özbuğday’ın temel araştırma alanı rekabet ve düzenleme ekonomisidr. Rekabet ve düzenleme alanında birçok projede yer almış ve makaleleri uluslaraarası dergilerde yayımlanmıştır. Şu anda ise enerji verimliliği, elektrik perakende sektöründe rekabet ve enerji piyasalarında risk algısı ve yatırım konuları üzerinde çalışmaktadır.