KAMPÜS DIŞINDAN VERİTABANLARINA ERİŞİM İÇİN YAPILMASI GEREKEN PROXY SUNUCU AYARLARI

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı  bünyesinde her yıl ücreti karşılığında  erişim hakkı satın alınan  sanal kütüphanelere erişim izni sadece  Üniversite IP'lerine verilmektedir.  Üniversite IP' leri dışındaki diğer tüm     kurum ve kullanıcılar, IP' leri tanımlı olmadığı için sanal kütüphanelere erişemezler. Ancak satıcı firmalar gerekli güvenlik şartlarını sağlamaları karşılığında üniversite personelinin evlerinden girişine izin vermektedirler. Bu amaçla   Üniversitemiz Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından PROXY (Vekil) sunucu kurulmuş olup personelimizin kullanımına açılmıştır. PROXY sisteme bağlanmak için gerekli ayarlar aşağıdaki şekilde yapılmalıdır. Ayarlar yapıldıktan     sonra bağlanmak istediğiniz ilk sayfada sizden kullanıcı adı ve şifre istenecektir. Kullanıcı adı kısmına "@ybu.edu.tr uzantılı e.mail adresinizi (@ybu.edu.tr yazarak)" ve şifre kısmına "e.mail şifrenizi" yazmalısınız.

Not: Öğrenciler (Lisans-Y.lisans-Doktora)için;

Kullanıcı adı: öğrencino@ybu.edu.tr

Geçici Şifre:  YbuTCno

Lütfen e-posta kısmından şifre değişikliği yaparak yeni şifreniz ile proxy ayarlarını gerçekleştiriniz.

Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

1- İlgili sanal kütüphane firmasının kullanım ilkeleri ve indirme (download) ilkelerine uymalısınız. Sistematik download (FlashGet vb. programlarla toplu indirme) kesinlikle yasaktır!

2-  Bu sistemden tüm akademik/idari personelimiz ve öğrencilerimiz yararlanabilir.

3-  Sanal Kütüphanelerle işleminiz bittiğinde PROXY ayarlarını tekrar pasifleştirmeniz gerekmektedir. Aksi takdirde yapacağınız tüm internet bağlantıları üniversitemiz ağı üzerinden yapılacaktır.

4- Size tahsis edilen e.mail adreslerinizi ve şifrelerinizi kesinlikle bir başkasına vermeyiniz. Yasal bir işlemde bütün sorumluluğun e.mail sahibinin olduğunu unutmayınız.

5- Yapacağınız tüm internet bağlantıları sistemimiz tarafından kayıt altında tutulmaktadır.

Chrome  Proxy Ayarları

Mozilla Firefox Proxy Ayarları