HAKKINDA/ABOUT YBLR

Yıldırım Beyazıt Hukuk Dergisi (YBHD) Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından yılda iki defa (Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere) yayımlanan uluslararası hakemli bir dergidir. Türkiye'deki hukuk kuramının derinleşmesi ve uygulamanın teorik bakımdan desteklenmesi için hukuk yayımcılığına yeni bir soluk ve yeni bir boyut kazandırmayı amaçlamaktayız. Bu doğrultuda, Yıldırım Beyazıt Hukuk Dergisi’nde Türkçe, İngilizce, Almanca veya Fransızca dillerinden birinde yazılmış ve hukukun çeşitli alanlarıyla ilgili akademik çalışmalar yer almaktadır.

Dergimizde uygulanan kör hakemlik sistemiyle makaleler yazarlarından bağımsız olarak akademik ölçütlere uygunluk açısından tarafsız hakemlerce değerlendirilmekte ve tüm yazarlar makale süreçleri ile ilgili düzenli şekilde bilgilendirilmektedir.

Yıldırım Beyazıt Hukuk Dergisi (YBHD) makalelerine [www.ybhukukdergisi.com] sayfasından ulaşabilir ve [ybhukukdergisi@ybu.edu.tr] adresinden çalışmalarınızı bize ulaştırabilirsiniz.

****************

Yıldırım Beyazıt Law Review (YBHD) is an international peer-reviewed journal publishing twice a year (January and July) by the Yıldırım Beyazıt University, Faculty of Law. We aim at bringing a breath of fresh air and a new dimension to legal publishing for deepening the legal theory in Turkey and supporting practice with theory.

In this direction, studies related to any branch of law in Turkish, English, German and French can be published in the Yıldırım Beyazıt Law Review.

Articles are assessed, independently of their authors by the system of blind review, in terms of the compatibility with academic criterias and the authors are informed regarding peer reviewing process in a regular manner.

The articles of the Yıldırım Beyazıt Law Review (YBLR) are available on the website [www.ybhukukdergisi.com] and studies can be submitted to the email address [ybhukukdergisi@ybu.edu.tr].