12. Üniversiteler Arası Genç Ceza Hukukçuları Kongresi Üniversitemiz Hukuk Fakültesi Tarafından Gerçekleştirildi.

12. Üniversitelerarası Genç Ceza Hukukçuları Kongresi 10-11 Kasım 2016 tarihlerinde üniversitemiz ev sahipliğinde Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Doğu Kampüsü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Kongre’nin konusu Ceza Hukuku Yaptırım Teorisi idi. Kongreye üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Fatih UŞAN, üniversitemiz Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku ABD öğretim üyeleri Doç. Dr. Erdal YERDELEN ve Yrd. Doç. Dr. Ömer ÇELEN ile kongre bilim komitesi, takım çalıştırıcıları, ceza hukuku alanı ile başkaca alanlardan hocalar ve çok sayıda öğrenci tarafından katılım gerçekleşti. Kongre, 10 Kasım 2016 günü saat 09:05’te Atatürk’ü Anma Programı, ardından 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimizi Anma Programı ve açılış konuşmalarıyla başladı. Kongrenin ilk günü Dicle Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğrencileri konularını sundular. İlk günün sonunda katılımcılarla önce Anayasa Mahkemesi, sonra da Türkiye Adalet Akademisi ziyaret edildi ve kurumlar hakkında bilgiler alındı. Kongrenin ikinci günü Ankara Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrencileri konularını sundular. Kongre, kapanış konuşmalarının ardından katılımcılara plaketleri ve katılım sertifikaları takdim edilmesiyle son buldu. Kongre sonunda Doç. Dr. Erdal YERDELEN ile Yağız ŞENGÜLER katılımcılara türkü dinletisi sundular.