YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ Üniversite eğitiminde yeni bir soluk...

Yabancı Diller Yüksekokulu

Anasayfa › Yüksekokullar › Yabancı Diller Yüksekokulu

Yabancı Diller Yüksek Okulu

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ

YABANCI DİLLER YÜKSEK OKULU

Yabancı Diller Yüksek Okulu ’nun temel amacı, öğrencilerine İngilizce dil eğitimi vererek öğrencilerin akademik çalışmaları ve mesleki yaşamlarında, bu dili günümüzde yabancı dil eğitiminde uluslararası düzeyde uygulanan kalite koşulları doğrultusunda etkin bir şekilde kullanabilmelerini sağlamaktır. Bu amaçla, “Avrupa Yabancı Diller Ortak Çerçevesi” kapsamında belirlenmiş “öğrenim -öğretim-ölçme-değerlendirme” ile ilgili amaç ve hedefler, profesyonel bir akademik ve idari yönetim tarafından yüksekokul müfredatı kapsamında uygulanmaktadır. Hazırlık Okulunda öncelikle Genel ve Akademik İngilizce, daha sonra sürekliliği sağlamak amacıyla, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin eğitim dili İngilizce olan ilgili fakülte ve bölümlerinin lisans ve lisans sonrası düzeylerdeki İngilizce gereksinimlerini karşılayan Mesleki İngilizce programları hazırlanmıştır.

Yabancı Diller Yüksek Okulu’nun deneyimli ve nitelikli akademik kadrosunun yönetiminde, ders içi eğitim faaliyetlerine ek olarak destek vermek amacıyla, en son gelişmiş eğitim teknolojisiyle kurulup donatılmış “Bağımsız Öğrenim Merkezi” ve “ Öğretim-Öğrenim Merkezi”, lisans ve lisans sonrası öğrencilerine hizmet sunmaktadır.

YILDIRIM BEYAZIT UNIVERSITY

SCHOOL OF FOREIGN LANGUAGES

The major goal of  Yıldırım Beyazıt University (“YBU”) School of Foreign Languages  is to prepare the students to use the English language effectively both in their academic studies and professional life in accordance with internationally acknowledged quality criteria in Foreign Language Education today.   The learning, teaching, and assessment aims and objectives of the “Common European Framework (CEF)” and their implementation into the School curriculum with sound academic and administrative management, provides the language requirements of the Preparatory School primarily in General and Academic English with a follow up at the undergraduate level  in subject related Professional English required for those departments and faculties of YBU where English is the medium of instruction.

The School’s technologically well established state-of-the-art “Independent Learning Centre” and the “Teaching-Learning Centre”, managed by highly experienced and professional academic team,  supplements the classroom teaching both for undergraduate and postgraduate students.