ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ Geçmişten Geleceğe...

Anasayfa › DUYURULAR

GAP Sivil Toplum Zirvesi

Çağrı Metni

Malumunuz olduğu üzere; gerek ülkemizin gerekse bölgemizin ihtiyaçlarının başında sürdürülebilir sosyal, kültürel ve ekonomik gelişme gelmekte ve bu yöndeki toplumsal beklenti giderek artmakta ve ağırlık kazanmaktadır. Bu çabalara en büyük desteğin sivil toplumun bizzat kendisi tarafından verilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu düşünceden hareketle; 13-15 Ekim 2017 tarihlerinde, Şanlıurfa’da “GAP Sivil Toplum Zirvesi” gerçekleştirilecektir.

Zirvenin amacı; bölgemizde sivil ve selim aklı aramak ve iyiliğin yayılması için sivil inisiyatif başlatmaktır. Uzun süredir insan iradesinin hiçe sayıldığı ve çeşitli mihraklar tarafından rahatsız edilen bölgemizde sivil iradenin yeniden ikame edilmesi ve geliştirilmesi sürecinin başlatılmasıdır. Öyle ki sivil ve selim akıl, bölgeye yeniden aşılansın; sosyal, kültürel ve insani dinamiklere dönüştürülsün ve insana hayat versin. Sivil Toplum Zirvesi, bu iradenin farkına varılmasını, insanın enerjisinin yıkıcılığa değil, yine insanın hizmetine sunulmasını, bölgenin ve ülkemizin huzuruna ve refahına dönüştürülmesini, aynı amaçla gönüllülüğün geliştirilmesini hedef almaktadır.

GAP Sivil Toplum Zirvesi; Şanlıurfa Valiliği koordinatörlüğünde, Sivil Toplum Kuruluşları, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Harran Üniversitesi ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı paydaşlığı ve ev sahipliğiyle düzenlenmektedir.

Bu çerçevede; bölgemizin hassasiyetini müdrik ve sorumluluk duyan herkesi, katılarak veya bildiri sunarak yahut medya üzerinden destek olmaya davet ediyoruz. Ayrıca çağrımızı; düşünen, yazan, bilim ve sanatla iştigal eden veya katkı yapabileceğine inandığınız gerçek ve tüzel kişilerle paylaşmanızdan memnuniyet duyacağımızı belirtmek isteriz.

Sizi, GAP Sivil Toplum Zirvesiyle ilgili gelişmelerden www.gapsiviltoplum.org adresimiz üzerinden haberdar etmeye devam edeceğiz. Zirveye katılım isteklerinizi www.gapsiviltoplum.org site KAYIT sayfası üzerinden, Zirve hakkındaki düşüncelerinizi ise info@gapsiviltoplum.org adresi üzerinden bildirebilirsiniz.

İlginiz için şimdiden teşekkür eder, Zirve’de görüşmek üzere saygılar sunarız efendim.

İbrahim AKGÜN
GAP Sivil Toplum Zirvesi