ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ Geçmişten Geleceğe...

Anasayfa › HABERLER

Üniversitemizde Uluslararası Küresel ve Bölgesel Jeopolitikadaki Kaymaları Anlamak Konulu Kongre Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Siyasal Bilgiler Fakültesi ile Politik, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (PESA) işbirliğinde Uluslararası Küresel ve Bölgesel Jeopolitikadaki Kaymaları Anlamak konulu kongre gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Etlik Milli İrade Binasında gerçekleştirilen kongreye Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Milli Savunma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Sn. Şuay Alpay, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Sn. Prof. Dr. Muhsin Kar, Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kudret Bülbül, PESA Başkanı Sn. Doç. Dr. Şakir Görmüş ile çok sayıda davetlinin katıldığı kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı.

Protokol konuşmalarının ardından, Türkçe ve İngilizce dillerinde yapılan kongrede Uluslararası Üniversitelerden birçok akademisyen Küresel, Bölgesel, Doğal Kaynaklar, Nükleer Enerji, Uluslararası Ticaret, Su ve Ulaştırma Jeopolitikadaki kaymalar konusunda sunum gerçekleştirildi.

3 gün süren ve Politik, Ekonomik, Sosyal, İslam Ekonomisi ve Finansı çalışma alanlarında bildilerin sunulduğu kongrede, 8 ayrı salonda eş zamanlı olarak 200 aşkın akademisyen sunum gerçekleştirdi.

'Uluslararası Küresel ve Bölgesel Jeopolitikadaki Kaymaları Anlamak' Kongresi 1

'Uluslararası Küresel ve Bölgesel Jeopolitikadaki Kaymaları Anlamak' Kongresi 2

'Uluslararası Küresel ve Bölgesel Jeopolitikadaki Kaymaları Anlamak' Kongresi 3

'Uluslararası Küresel ve Bölgesel Jeopolitikadaki Kaymaları Anlamak' Kongresi 4