ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ Geçmişten Geleceğe...

Anasayfa › HABERLER

Sayın Rektörümüz Uluslararası Öğrenci Festivaline Katıldı

Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ile Kaşgarlı Mahmud Düşünce Kulübü organizasyonunda gerçekleştirilen Uluslararası Öğrenci Festivalini Rektörümüz Prof. Dr. Sn. Metin Doğan, Senato Üyelerimiz, akademisyenlerimiz, Genel Sekreterimiz Suat Cihangir ile Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanımız Sadullah Çiftçi ziyaret etti.

Festivalde konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Sn. Metin Doğan, “Üniversitemiz uluslararası öğrencilerin tercih ettiği üniversiteler arasında ilk sıralarda yer almaktadır. %10 Uluslararası Öğrenci oranı ile Üniversitemiz, Türkiye sıralamasında ilk sırada yer almaktadır. Uluslararası Devlet Üniversitesi kimliğine kısa sürede ulaşan Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi bir Araştırma Üniversitesi olarak çalışmalarına devam ediyor. Ülkelerin burada kendi kültürlerini ve geleneklerini tanıtmalarını değerli buluyorum. Ülkemizin birçok ülke vatandaşına kucak açtığı bugünlerde, bizlerde birçok başarılı beyini yetiştirmenin mutluluğu içindeyiz.” dedi. Sayın Rektörümüz bu tür etkinliklerin önümüzdeki yıllarda devam edeceğini belirtti.

Yaklaşık 20 ülkenin standının kurulduğu festivalde, uluslararası öğrencilerimiz ülkelerinin kültürlerini ve geleneklerini tanıtma imkanı buldular.

Rektörümüz Uluslararası Öğrenci Festivalinde 1

Rektörümüz Uluslararası Öğrenci Festivalinde 2