ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ Geçmişten Geleceğe...

Anasayfa › HABERLER

Bütün Yönleriyle Çubuk ve Çevresi 2. Uluslararası Sempozyumu Gerçekleştirildi

Üniversitemiz İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ile Çubuk Belediyesi işbirliğinde, T.C. Başbakanlık TİKA, TÜRKSOY ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle Esenboğa Külliyemizde “Bütün Yönleriyle Çubuk ve Çevresi 2. Uluslararası Sempozyumu” gerçekleştirildi.

05-07 Ekim 2017 tarihlerinde gerçekleştirilen Sempozyumun açılış konuşmasını Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Sn. Metin Doğan gerçekleştirdi. Sayın Rektörümüz konuşmasında; ” Üniversitelerin bulundukları şehirlerin ekonomik, sosyal ve kültürel alanda kalkınmasına katkı sağlamaları gerekmektedir. Son yıllarda topluma karşı görevlerini yerine getiren 3’üncü nesil üniversitelerin yanında 4’üncü nesil üniversiteler konuşulmaya başlandı. Bunlar girişimci üniversiteler dediğimiz gelirlerini kendileri elde eden üniversiteler. Bizler de genç bir üniversite olmamıza rağmen üçüncü ile dördüncü nesil üniversiteler arasındayız. Amacımız sade bir bilimsel etkinlik olması değil, konunun uzmanlarınca problemin ortaya konulması ve ev ödevi alınmasıdır. Bölgesel kalkınmaya da katkı veren bir çalışma örneği bugünkü sempozyumumuz. Çubuk yerelinde tüm ülkemizin tarihini, ekonomisini ve geleceğini tartışacağız. ” dedi. Artık üniversitelerin ülkesi ve şehri için elini taşın altına koyan kurumlar haline geldiğini dile getiren Sayın Rektörümüz, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi olarak Çubuk’a her anlamda katkı sağlamayı amaçlandığını belirtti.

Program, Çubuk Kaymakamı Sn. İbrahim Çenet, Çubuk Belediye Başkanı Sn. Dr. Tuncay Acehan’ın açılış konuşmalarını tamamlanmasının ardından Risbay İsakov katılımcılara Manas Dinletisi sunusu ile devam etti. “Arşiv Belgeleri ile Çubuk Tarihi” ve “Çubuk’ta 15 Temmuz” sergisinin açılışına katılan davetliler Çubuk’un tarihi ve 15 Temmuz ile ilgili bilgi alma fırsatı yakaladılar.

Katılımın yoğun olduğu Sempozyumda yurt içi ve yurt dışından gelen 60 akademisyence 12 oturumda eş zamanlı 2 ayrı salonda yaklaşık 40 sunum gerçekleştirildi.

Bütün Yönleriyle Çubuk ve Çevresi 2