ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ Geçmişten Geleceğe...

Anasayfa › HABERLER

15 Temmuz Şehitlerimiz ve Gazilerimizin Çocukları Üniversitemizde Buluştu

15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminde şehit ve gazi olan kahramanlarımızın çocukları için Üniversitemiz, Geredeliler Derneği, Ankara Kalkınma Ajansı, Sosyal Sorumluluk Platformu ve Digit-al Magic Gençlik Grubu koordinatörlüğünde Ankara’nın çeşitli ilçelerinden 70 misafirimizin katılımıyla Sihirli Dilek Kutusu Projesi Esenboğa Külliyemiz’de gerçekleştirildi.

2017 Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Etkinliklerinde Üniversitemiz mensuplarıyla ortaklaşa gerçekleştirilen projede iki gün boyunca, kütüphane içi oyunlar, etkileşimli bilişim atölyesi, waffle şenliği gerçekleştirildi.  Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü ve Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü öğrencileri tarafından lego atölyesi, yaşayan kütüphane ve animasyon film gösterimininde gerçekleştirildiği programda duygulu anlar yaşandı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Sayın Metin Doğan yaptığı açıklamada “15 Temmuz hain darbe girişiminde vatanımız, milletimiz, demokrasimiz için gözünü kırmadan darbeyi engelleyen kahramanlarımızın evlatları bizim canlarımızdır. Çocuklarımızın mutlu bir an geçirmesi için üniversitemiz tarafından Ankara Kalkınma Ajansı’nın vermiş olduğu destek ile çocuklarımıza yönelik hazırladığımız projeyle çeşitli etkinlikler düzenledik. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi olarak şehit ve gazilerimizin çocuklarının toplumsal adaptasyonuna, eğitimlerine, sosyal yaşamlarındaki aktivitelerine katkı sağlayacak Çocuk Üniversitesi kurma yolunda bir proje üzerinde çalışıyoruz. Bu proje için Ankara merkezli yerel yönetimlerle görüşmelere başladık. Sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle de canlarımıza özel projelere devam edeceğiz.” dedi.

Üniversitemiz Bilgi Belge Yönetimi Bölümü Araştırma Görevlisi Demet Soylu’nun yürütücülüğünde gerçekleştirilen projede içerik ve eğitim danışmanlığını Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü’nden Doç. Dr. Tunç Medeni, Yrd. Doç. Dr. Tolga Medeni, proje lojistik danışmanlığını Havacılık ve Uzay Bölümü Fakültesi Sekreteri Yakup Özsaraç, tanıtım danışmanlığını Basın Halkla İlişkiler ve Tanıtım Koordinatörü Hacı Kaya yaptı.

Proje bitiminde Araştırma Görevlisi Demet Soylu, Araştırma Görevlisi Erdinç Alaca,  Doç. Dr. Tunç Medeni, Yrd. Doç. Dr. Tolga Medeni, Kültür Şube Müdürü Celal Yurtışığı ve Hacı Kaya’ya projeye sağlamış olduğu katkılardan dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Metin Doğan ile Pursaklar Kaymakamı Sayın İhsan Kara teşekkür plaketi takdim etti.

Projeye destek veren, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Mamak, Altındağ, Çankaya, Yenimahalle, Pursaklar, Etimesgut Belediyelerine, Yunus Marketler Zinciri’ne Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ailesi olarak teşekkür ederiz.

15 Temmuz Şehitlerimiz ve Gazilerimizin Çocukları Üniversitemizde Buluştu 1

15 Temmuz Şehitlerimiz ve Gazilerimizin Çocukları Üniversitemizde Buluştu 2